rondane kwartet 

Het Rondane Kwartet bestaat uit de pianisten Robert Lambermont, Daphne Keune, Petra van Oort en Laura Sandee. Zij leggen zich al 17 jaar, met wekelijkse repetities, op de muziek van Simeon ten Holt toe. Rondane Kwartet is het enige kwartet ter wereld dat de vijf composities voor meerdere toetsinstrumenten van Simeon ten Holt, in vaste bezetting, uitvoert. Het kwartet heeft gedurende vele jaren een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. In de loop der jaren heeft Robert Lambermont regelmatig concerten met muziek van Ten Holt gecombineerd met exposities om de verwantschap tussen beide kunstvormen te benadrukken.

 
nieuwste cd rondane
“Rondane speelt Ten Holt hypnotiserend"
 

(…) de nieuwe dubbel-cd met een live-opname van Incantatie IV is voortreffelijk. De vier Fazioli-vleugels klinken bijna als één instrument, zo fijn zijn de pianisten op elkaar afgestemd. Het organische samenspel geeft de herhalingen met subtiele variaties het reliëf dat ze hypnotiserend maakt – én boeiend om nauwgezet naar te luisteren. 

 

(NRC, 7-12-2015, Joep Stapel over CD Incantatie IV)

Rondane Kwartet presenteert haar nieuwste dubbel-CD met muziek van Simeon ten Holt: Incantatie IV

 

Incantatie IV is de vierde avondvullende compositie voor vier piano's die Rondane Kwartet op dubbel-CD presenteert. Gespeeld op Fazioli vleugels in Kerk De Duif in Amsterdam. Tijdsduur: twee uur en drie minuten